Technisch schrijver

Jij maakt Quooker

Als technisch schrijver vertaal jij technische informatie en handelingen in heldere consumententaal en houdt deze informatie up-to-date. Ben jij een starter met passie voor innovatie en techniek? Wil je graag doorgroeien binnen een (internationale) organisatie? Dan is de rol van technisch schrijver bij Quooker jou op het lijf geschreven. In deze rol zorg jij dat al onze technische uitingen up-to-date zijn. De communicatie-uitingen bestaan uit installatie- en servicehandleidingen, technische animatievideo’s en FAQ’s.


Jij vormt de schakel tussen de afdelingen Research & Development, Supply chain, Marketing en Design. Jij houdt productinnovaties en -verbeteringen nauwkeurig in de gaten en beoordeelt continue wat het effect is op de benodigde en bestaande documentatie. Technische informatie en handelingen zet jij zo eenvoudig mogelijk op papier. En mocht er informatie ontbreken? Dan pak jij de telefoon om contact te leggen met de leverancier.


Na het schetsen van eenvoudige technische tekeningen ga je vervolgens met je collega’s van Marketing en Design om tafel om jouw plannen vorm te geven. Het schrijven van de daadwerkelijke teksten en het toetsen hiervan ligt volledig bij jou als technisch schrijver. Quooker blijft groeien en is inmiddels actief in 10 Europese landen, de VAE, Hong Kong en Israël. Dit houdt in dat onze technische communicatie continue uitgebreid en aangescherpt moet worden. Ook als er vertalingen gemaakt moeten worden, ben jij verantwoordelijk voor de contacten met onze vertaalbureaus.

Zodra de handleiding afgerond is zorg jij dat de livegang afgestemd is op de productintroductie. Er zijn strakke deadlines, maar jij zorgt voor efficiënte planningen om deze te halen. Tot slot ben je ook verantwoordelijk voor het revisiebeheer van de documentatie, waarin wordt bijgehouden in welke verpakking welke versie van een document gaat.


Wat mag je van ons verwachten?

 • Vrijheid, zelfstandigheid en focus op eigen verantwoordelijkheid. Ondernemerschap is leading.
 • Open cultuur waar jij jezelf kan zijn en thuis voelt.
 • Borrels, uitjes en feesten.
 • Investering in jouw ontwikkeling.
 • Fitte en energieke omgeving. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van een vitaliteitsprogramma (van boksen tot bootcamps en van voedingsworkshops tot mindfulness). En wij dragen bij aan de kosten van jouw sportabonnement.
 • Elke dag gratis vers fruit en gezonde bites in ons bedrijfsrestaurant.


Hoe ziet jouw team er uit?

We zetten de komende jaren in op een verdere groei en kunnen jouw hulp goed gebruiken. De afdeling Marketing & Communications bestaat uit 14 medewerkers op het gebied van trade marketing, consumentencommunicatie, online en design. In jouw rol werk je nauw samen met andere afdelingen, zoals de afdeling R&D en supply chain. 


Werken bij Quooker

Quooker is de wereld aan het veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. Wil je meebouwen aan het internationale succes van een typisch Nederlands familiebedrijf? Kom dan werken bij Quooker.


Duurzaamheid is belangrijk voor Quooker; we maken een duurzaam product, we recyclen oude producten, verwerken onze afvalstroom op een duurzame manier en werken wij met 400 collega’s in een gebouw wat bedekt is met 900 zonnepanelen die volledig in de energiebehoefte van het pand voorzien.


Ieder van onze medewerkers draagt op unieke wijze bij aan het succes van Quooker. Ze doen compleet verschillende dingen, maar vormen samen een geheel. Benieuwd naar het takenpakket, drijfveren en ambities van Quooker medewerkers? Lees hier hun verhalen: https://www.quooker.nl/verhalen-medewerkers

Wat verwachten wij van jou?

 • HBO-diploma of WO-diploma in een technische richting
 • Je bent een starter (0 tot 4 jaar werkervaring)
 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en brengt verschillende disciplines samen
 • Je kunt goed omgaan met deadlines
 • Je bent proactief en onderzoekend
 • Je bent flexibel, zelfstandig en trekt verantwoordelijkheid naar je toe
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift


Solliciteer!

Je CV en motivatie kun je richten aan:

Daniëlle Laurijsse

HR adviseur bij Quooker

Recruiters en headhunters; Bij Quooker doen we alles zelf. We bedenken en ontwerpen zelf onze Quooker producten. We maken onze Quooker producten zelf in eigen fabriek. We zoeken zelf onze talenten. We stellen de interesse op prijs, maar zoeken al onze kandidaten ook zelf.