(Senior) test engineer

Wat ga je doen?


Jij bent vastberaden om de beste test- en validatie methodes te ontwikkelen voor onze productinnovaties.


Quooker verovert de wereld! We zijn inmiddels actief in 10 Europese landen, de VAE, Hong Kong en Israël. In de rol van (senior) test engineer is het jouw doel om Research & Development mee te laten groeien met onze organisatie. Ons R&D team ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige nieuwe producten of verbeteringen aan bestaande producten. Een goed validatieproces is hierbij essentieel. In het komend jaar willen we onze testcapaciteit flink uitbreiden. Jij werkt en denkt mee om deze ambitie te realiseren. 


Als test engineer ben je betrokken bij verschillende projecten: je overlegt met de R&D engineers en projectleiders over de testspecificaties. Je voert gesprekken over verschillende testopstellingen en procedures die we moeten we volgen. Jij gaat een uitdagende vraag niet uit de weg maar bijt je erin vast en bedenkt een methode die geschikt is om de vraag te onderzoeken. Je stelt een testplan op, bepaalt wat we zelf kunnen uitvoeren en wat we moeten uitbesteden op basis van haalbaarheidsoverwegingen. 


Jouw analyses zijn scherp en goed doordacht en resulteren in een advies waar je ook oplossingen aandraagt voor een verbeterd ontwerp of product. Naast R&D collega’s werk je ook samen met onze kwaliteitsafdeling en onze specialisten (denk aan een waterspecialist en een approval engineer). Jouw ervaring zet je in om collega test engineers verder te ontwikkelen in hun vak en om de kwaliteit van testen op een nog hoger niveau te brengen. 


Wat mag je van ons verwachten?

 • Een werkomgeving waar je veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hebt.
 • Open cultuur waar jij jezelf kan zijn en je snel thuis voelt.
 • Borrels, uitjes en feesten: hard werken is één, maar plezier hebben met elkaar en successen vieren zijn minstens zo belangrijk.
 • Wij investeren graag in jouw ontwikkeling, zodat jij meegroeit met jouw en onze ambitie of zelfs voorop loopt. Belangrijk is wel dat je hier zelf het voortouw in neemt.
 • Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich fit en energiek voelt en dat er een goede balans is tussen werk en privé. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen gezondheid, maar wij helpen je graag en organiseren om die reden allerlei activiteiten in ons Vitaliteitsprogramma (van boksen tot bootcamps en van voedingsworkshops tot mindfulness). Daarnaast dragen wij bij aan de kosten van jouw sportabonnement.
 • Wij stimuleren het eten van gezonde voeding, daarom is er gratis vers fruit voor iedereen en worden in onze kantine dagelijkse verse broodjes, soep en salades geserveerd.


Hoe ziet jouw team er uit?

Het R&D team bestaat uit 35 collega's, engineers, projectleiders, test engineers en een team van engineers dat zich bezig houdt met electronics product development. De gehele afdeling wordt aangestuurd door een R&D director.


Werken bij Quooker

Quooker is de wereld aan het veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. Wil je meebouwen aan het internationale succes van een typisch Nederlands familiebedrijf? Kom dan werken bij Quooker.


Duurzaamheid is belangrijk voor Quooker; we maken een duurzaam product, we recyclen oude producten, verwerken onze afvalstroom op een duurzame manier en werken wij met 400 collega’s in een gebouw wat bedekt is met 900 zonnepanelen die volledig in de energiebehoefte van het pand voorzien.


Ieder van onze medewerkers draagt op unieke wijze bij aan het succes van Quooker. Ze doen compleet verschillende dingen, maar vormen samen een geheel. Benieuwd naar het takenpakket, drijfveren en ambities van Quooker medewerkers? Lees hier hun verhalen: https://www.quooker.nl/verhalen-medewerkers


Wat verwachten wij van jou?

 • HBO-diploma in de richting van Werktuigbouwkunde of een vergelijke richting
  • Kennis van testmethodes, normen en wet- en regelgeving ohgv drinkwaterappendages en waterapparatuur heeft een pre
  • Aantal jaren werkervaring in een vergelijkbare functie
  • Communicatief sterk, proactief en daadkrachtig


  Solliciteer!

  Jouw CV en motivatie kun je richten aan:

  Isabel Salomons

  HR manager bij Quooker


  Recruiters en headhunters; Bij Quooker doen we alles zelf. We bedenken en ontwerpen zelf onze Quooker producten. We maken onze Quooker producten zelf in eigen fabriek. We zoeken zelf onze talenten. We stellen de interesse op prijs, maar zoeken al onze kandidaten ook zelf.