Quality improvement engineer

Wat ga je doen?


Je bent de aanjager van impactvolle proces- en productverbeteringen.


Quooker verovert de wereld! We zijn inmiddels actief in 10 Europese landen, de VAE, Hong Kong en Israël. In de rol quality improvement engineer ben je dagelijks bezig om te onderzoeken wat er aan onze machines, productieprocessen en producten verbeterd kan worden. Opschaling van onze productie is voor de komende jaren een belangrijk thema. Dus ook daar waar het nieuwe machines betreft zet jij jouw analytische vaardigheden in om te onderzoeken waar knelpunten zitten en hoe deze opgelost kunnen worden. Je brengt het hele proces in kaart en betrekt verschillende collega’s hierbij. Ook bij bestaande productielijnen/machines ga jij de diepte in, je zoekt net zolang totdat je weet wat de reden is van kwaliteitsissues.


Jij zoekt collega’s op die jou van informatie kunnen voorzien of die mee kunnen denken in de oplossingsmogelijkheden. Met jouw enthousiasme, communicatieve skills en technisch inzicht ben jij in staat de bottlenecks boven water te krijgen, de juiste mensen te betrekken en veranderingen te realiseren. Bij het uitwerken van de gekozen oplossingsrichting ben jij ook graag betrokken. Uiteindelijk levert jouw inspanning ons een procesbeschrijving en uitwerking van de procedures op zodat de proces- en productverbetering kan worden gerealiseerd, blijvend is en de kwaliteit mee kan met de groeiambitie van Quooker. Naast de technische uitdaging die deze rol met zich mee brengt ben jij ook projectleider. Je bepaalt vooraf de scope van ieder project en bewaakt de voortgang, je weet welke collega’s of externe partijen nodig zijn en zorgt dat binnen de gestelde eisen het project op tijd is afgerond.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een werkomgeving waar je veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hebt.
 • Open cultuur waar jij jezelf kan zijn en je snel thuis voelt.
 • Borrels, uitjes en feesten: hard werken is één, maar plezier hebben met elkaar en successen vieren zijn minstens zo belangrijk.
 • Wij investeren graag in jouw ontwikkeling, zodat jij meegroeit met jouw en onze ambitie of zelfs voorop loopt. Belangrijk is wel dat je hier zelf het voortouw in neemt.
 • Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich fit en energiek voelt en dat er een goede balans is tussen werk en privé. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen gezondheid, maar wij helpen je graag en organiseren om die reden allerlei activiteiten in ons Vitaliteitsprogramma (van boksen tot bootcamps en van voedingsworkshops tot mindfulness). Daarnaast dragen wij bij aan de kosten van jouw sportabonnement.
 • Wij stimuleren het eten van gezonde voeding, daarom is er gratis vers fruit voor iedereen en worden in onze kantine dagelijkse verse broodjes, soep en salades geserveerd.

Hoe ziet jouw team er uit?

Onze kwaliteitsafdeling is sinds vorig jaar flink aan het uitbreiden. Het team bestaat naast de quality manager, een issue coordinator, quality improvement specialist en 4 quality control medewerkers. Voor dit jaar zijn de plannen om het team verder nog verder uit te breiden en het kwaliteitsbewustzijn duidelijk en stevig te verankeren in het hele bedrijf.

Werken bij Quooker

Quooker is de wereld aan het veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. Wil je meebouwen aan het internationale succes van een typisch Nederlands familiebedrijf? Kom dan werken bij Quooker.


Duurzaamheid is belangrijk voor Quooker; we maken een duurzaam product, we recyclen oude producten, verwerken onze afvalstroom op een duurzame manier en werken wij met 400 collega’s in een gebouw wat bedekt is met 900 zonnepanelen die volledig in de energiebehoefte van het pand voorzien.


Ieder van onze medewerkers draagt op unieke wijze bij aan het succes van Quooker. Ze doen compleet verschillende dingen, maar vormen samen een geheel. Benieuwd naar het takenpakket, drijfveren en ambities van Quooker medewerkers? Lees hier hun verhalen: https://www.quooker.nl/verhalen-medewerkers


Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een HBO/WO diploma in een technische richting
 • Je hebt een Green belt
 • Je bent analytisch sterk en gaat een uitdaging niet uit de weg
 • Je bent flexibel, zelfstandig, proactief en communicatief vaardig
 • Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen

Solliciteer!

Jouw CV en motivatie kun je richten aan:

Isabel Salomons

HR manager


Recruiters en headhunters; Bij Quooker doen we alles zelf. We bedenken en ontwerpen zelf onze Quooker producten. We maken onze Quooker producten zelf in eigen fabriek. We zoeken zelf onze talenten. We stellen de interesse op prijs, maar zoeken al onze kandidaten ook zelf.