Quality engineer

Wat ga je doen?


Jij voelt je verantwoordelijk voor het kwaliteitsniveau van een productielijn, deze continu te verbeteren, kwaliteitsprocessen te optimaliseren in de fabriek en daarmee de productie en kwaliteit naar een volgend niveau te tillen.


Quooker verovert de wereld! We zijn inmiddels actief in 10 Europese landen, de Verenigde Arabische Emiraten, Hong Kong en Israël. In de rol van quality production engineer is het jouw doel om de quality control mee te laten groeien met onze organisatie. Bij Quooker hanteren we hoge kwaliteitsstandaarden en doen we er alles aan om de verwachting van klanten te overtreffen. Bij Quooker hanteren we hoge kwaliteitsstandaarden en doen we er alles aan om de verwachting van klanten te overtreffen. Als Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het kwaliteitsniveau van een productielijn en daarom veel in onze fabriek te vinden. Jij dient als eerste contactpersoon bij kwaliteitsissues in de lijn die je vervolgens oplost volgens de 8D-methode: Je brengt in kaart waar het precies mis gaat, zorgt voor een tijdelijke oplossing in de productielijn, vindt de bronoorzaak, en zorgt dat de verbetering wordt geïmplementeerd.

Deze verbeteringen realiseer je o.a. in samenwerking met het Core Team van jouw productielijn, bestaande uit: een Quality Engineer, Manufacturing Engineer, Productie Teamleider, en de R&D Engineer.

Ook continu verbeteren staat voor jou centraal. Je kunt jouw kritische blik werpen op de kwaliteitsstandaarden en bedenken hoe wij deze nog verder kunnen verbeteren. Je speelt ook een belangrijke rol in het meetbaar maken van nieuwe, of aangepaste kwaliteitstandaarden, bijvoorbeeld naar aanleiding van een klantenklacht of slechte verwerkbaarheid van materiaal.

Naast jouw inhoudelijke expertise weet je ook goed de juiste mensen te benaderen en te overtuigen, en dat doe je niet alleen met de inhoud maar ook door het toe passen van de juiste communicatiewijze. Die goede communicatieve vaardigheden komen van pas in het adviseren en instrueren van team leiders en (senior) technisch assemblage medewerkers, maar ook als je samen met R&D engineers op zoek bent naar product verbeteringen.


Over jouw team

Het Quality team is een hecht team en bestaat momenteel uit 9 collega’s in de functie van Teamleider Quality Control, twee Quality Engineers, drie Quality Control medewerkers, een Quality Issue Coördinator en een Quality Improvement Specialist die worden aangestuurd door een Quality manager. De afdeling is onderdeel van Operations, en werkt nauw samen met Production, Supply Chain, Service, Return & Recovery, en Research & Development.


Over Quooker

Quooker is de wereld aan het veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. Wil je meebouwen aan het succes van een typisch Nederlands familiebedrijf? Kom dan werken bij Quooker. 


Wij bieden een succesvolle organisatie met een innovatieve cultuur waarin je jezelf kunt zijn. Je krijgt alle ruimte om uitdagingen aan te gaan en vanuit jouw talent waarde toe te voegen. Je zult veel leren in de praktijk en je wordt gestimuleerd om na te denken over je persoonlijke ontwikkeling zodat je je blijft ontwikkelen en kunt doorgroeien naar andere posities.


We maken niet alleen een duurzaam product, we werken met ruim 450 collega’s in een duurzaam pand. Korte communicatielijnen zijn gegarandeerd en je kunt rekenen op: een marktconform salaris, een optie om extra vakantiedagen te kopen, een sportvergoeding, gebruik maken van onze eigen sportruimte, een gezonde lunch & snacks, dagelijks vers fruit en sociale activiteiten.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt een HBO opleiding, werktuigbouwkunde is een pré.
  • Je hebt enkele jaren ervaring in een technisch productiebedrijf.
  • Je hebt ervaring met het aansturen van collega’s.
  • Je bent een zelfstandige professional met analytische vaardigheden die ook onder druk goed weet te presteren.
  • Een Green belt opleiding of niveau is een pré.
  • Nederlandse- en Engels taal beheers je goed in woord en geschrift.
  • Reizen naar leveranciers geeft je energie en zie je als een bonus.

Solliciteren?

Jouw CV en motivatie kun je richten aan:

Debbie de Laat

HR adviseur


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.