PLC programmeur

Wat ga je doen?


Jij zorgt ervoor dat onze machines doen wat wij willen dat ze doen.


In deze veelzijdige job hou jij je bezig met het programmeren, testen en in bedrijf stellen van onze machines, systemen en aansturingen. Je werkt met de state of the art machines, robots of productielijnen die vaak speciaal voor of door ons zijn ontwikkeld. 

Je bent grondig en doortastend in het opstellen van eisen en wensen en weet dit door te vertalen naar functionele eisen in het besturingstechnisch ontwerp en elektrische schema’s. Waar het vervolgens echt om gaat is natuurlijk het programmeren van de PLC. Je test en analyseert net zo lang totdat de machine doet wat hij zou moeten doen. Dit doe je door duidelijk te programmeren en dit op de juiste plekken aan te vullen met commentaar en opmerkingen zodat collega’s eenvoudig verder kunnen werken in het programma. 


Als er een storing is en de storingsmonteur heeft jouw hulp nodig aarzel jij niet om jouw kennis en ervaring in te zetten zodat de machine snel weer operationeel is. Regelmatig schuif je aan bij een overleg over de voortgang van projecten en onderhoud je contact met collega’s binnen het project. Gaaf om zo jouw steentje bij te dragen aan het succes van een Nederlandse maakbedrijf dat wereldwijd actief is.


Wat mag je van ons verwachten?

 • Een werkomgeving waar je veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hebt.
 • Open cultuur waar jij jezelf kan zijn en je snel thuis voelt.
 • Borrels, uitjes en feesten: hard werken is één, maar plezier hebben met elkaar en successen vieren zijn minstens zo belangrijk.
 • Wij investeren graag in jouw ontwikkeling, zodat jij meegroeit met jouw en onze ambitie of zelfs voorop loopt. Belangrijk is wel dat je hier zelf het voortouw in neemt.
 • Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich fit en energiek voelt en dat er een goede balans is tussen werk en privé. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen gezondheid, maar wij helpen je graag en organiseren om die reden allerlei activiteiten in ons Vitaliteitsprogramma (van boksen tot bootcamps en van voedingsworkshops tot mindfulness). Daarnaast dragen wij bij aan de kosten van jouw sportabonnement.
 • Wij stimuleren het eten van gezonde voeding, daarom is er gratis vers fruit voor iedereen en worden in onze kantine dagelijkse verse broodjes, soep en salades geserveerd.


Hoe ziet jouw team er uit?

Het team Engineering & Automation bestaat uit zes medewerkers en een teamleider. Het team is onderdeel van de afdeling Manufacturing Engineering, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en onderhouden van de machines in de fabriek van Quooker.


Werken bij Quooker

Quooker is de wereld aan het veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. Wil je meebouwen aan het internationale succes van een typisch Nederlands familiebedrijf? Kom dan werken bij Quooker.


Duurzaamheid is belangrijk voor Quooker; we maken een duurzaam product, we recyclen oude producten, verwerken onze afvalstroom op een duurzame manier en werken wij met 400 collega’s in een gebouw wat bedekt is met 900 zonnepanelen die volledig in de energiebehoefte van het pand voorzien.


Ieder van onze medewerkers draagt op unieke wijze bij aan het succes van Quooker. Ze doen compleet verschillende dingen, maar vormen samen een geheel. Benieuwd naar het takenpakket, drijfveren en ambities van Quooker medewerkers? Lees hier hun verhalen: https://www.quooker.nl/verhalen-medewerkers


Wat verwachten wij van jou?

 • HBO/TU in de richting van Elektrotechniek/ Informatica/Industriele automatisering
 • Ervaring met PLC systemen , Safety-PLC's, Profinet en Robots
 • Programmeerervarring in de IEC 61131-3 standaard (ST en FBD)
 • Goede beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je bent proactief, zelfstandig, analytisch en nauwkeurig


Solliciteer!

Je CV en motivatie kun je richten aan:

Isabel Salomons

HR Manager bij QuookerRecruiters en headhunters; Bij Quooker doen we alles zelf. We bedenken en ontwerpen zelf onze Quooker producten. We maken onze Quooker producten zelf in eigen fabriek. We zoeken zelf onze talenten. We stellen de interesse op prijs, maar zoeken al onze kandidaten ook zelf.