Mechanical engineer

Jouw functie

Jij hebt een drive en passie om machines te ontwerpen en te verbeteren.  

 

Samen met collega’s maak jij productieprocessen voor de producten van Quooker.

Jij houdt je bezig met het initiëren, onderzoeken en ontwerpen van nieuwe machines en het verbeteren van bestaande machines. Het is jouw rol om het procesontwerp te vertalen naar functionele subsystemen. Als projectleider betrek je andere afdelingen en zorg je voor draagvlak zodat project binnen de gestelde tijd, budget en conform specificaties gerealiseerd worden. Jij levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en volledigheid van functionele specificaties. Jij werkt graag secuur en houdt het gehele projectdossier goed bij. Jij construeert en tekent nieuwe machineonderdelen uit met behulp van 3D CAD software. Hierna houdt het voor jou niet op, je krijgt er ook energie van om de gebruikers te trainen bij de implementatie van nieuwe machines en systemen. En mochten er problemen zijn in de eerste fase na ingebruikname dan pak jij je verantwoordelijkheid en zorgt voor adequate oplossingen.

 

Over jouw team

Het team Engineering en Automation bestaat uit 6 medewerkers en een teamleider. Het team is onderdeel van de afdeling Manufacturing Engineering, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en onderhouden van de machines in de fabriek van Quooker.

 

Over Quooker

Quooker is de wereld aan het veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. Wil je meebouwen aan het succes van een typisch Nederlands familiebedrijf? Kom dan werken bij Quooker.

 

Wij bieden een succesvolle organisatie met een innovatieve cultuur waarin je jezelf kunt zijn. Je krijgt alle ruimte om uitdagingen aan te gaan en vanuit jouw talent waarde toe te voegen. Je zult veel leren in de praktijk en je wordt gestimuleerd om na te denken over je persoonlijke ontwikkeling zodat je je blijft ontwikkelen en kunt doorgroeien naar andere posities.

 

We maken niet alleen een duurzaam product, we werken met 250 collega’s in een duurzaam pand. Korte communicatielijnen zijn gegarandeerd en je kunt rekenen op: een marktconform salaris, een optie om extra vakantiedagen te kopen, een sportvergoeding, gebruik maken van onze eigen sportruimte, een gezonde lunch & snacks, dagelijks vers fruit en sociale activiteiten.

 

Over jou

  • HBO/TU Werktuigbouw, Mechatronica of Elektrotechniek
  • Werkervaring is geen vereiste
  • Goede beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal
  • Kennis van MS Office. Kennis en ervaring met Solid Works is een pre
  • Je bent proactief, zelfstandig, analytisch en nauwkeurig

Solliciteren?

Je CV en motivatie kun je richten aan:

Isabel Salomons

HR Manager bij Quooker 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.