Compliance officer

Wat ga je doen?


Jij pakt de verantwoordelijkheid om onze innovatieve producten te laten voldoen aan geldende wet- en regelgeving.


Innovatie is de drijvende kracht achter ons succes. R&D ontwikkelt nieuwe productinnovaties of verbeteringen aan bestaande producten. Dit doen we allang niet meer voor alleen de Nederlandse markt, inmiddels zijn we actief in 10 Europese landen en hebben we ons product ook in de VAE, Hong Kong en Israël geïntroduceerd. Zijn we er dan? Nee, want onze ambitie is de wereld overtuigen van het gemak van onze producten. Door deze groei zijn wij nu op zoek naar een compliance officer, een gedreven specialist die meedenkt met het R&D proces.


Jij zorgt ervoor dat producten die wij ontwikkelen voldoen aan de regelgeving en vereisten die gesteld worden aan consumentenproducten. Wij zoeken iemand die energie krijgt van advisering en aanvragen van certificeringen, zowel in Nederland als in andere landen waar wij al actief zijn of landen waar wij onze producten willen gaan introduceren. Je speelt een cruciale rol bij (de start van) projecten. Denk aan de vraag aan welke normen onze producten moeten voldoen en wat zijn de verschillen in regelgeving per land? Je gaat op onderzoek uit, welke richtlijnen zijn van toepassing en hoe interpreteren we die? Soms komt er ook een vraag uit het veld, waar nu nog geen regelgeving voor is. Jij verdiept je erin, gaat op zoek naar informatie, zet je netwerk in en zorgt ervoor dat er een antwoord komt. 


Bij de ontwikkeling van een nieuw product denk jij al in een vroeg stadium mee, wat is het programma van eisen en welke wet-en regelgeving heeft daar invloed op. Kortom jij hebt de expertrol en brengt kennis mee, weet waar kennis gehaald kan worden en hebt contact met verschillende keuringsinstanties. Jij wordt enthousiast van het uitpluizen van teksten, richtlijnen begrijpen en interpreteren en binnen de kaders de grenzen opzoeken om de weg vrij te maken om onze innovaties in de gewenste markten te kunnen introduceren.


Zitting nemen in een normcommissie is ook iets wat jij graag doet en proactief initieert als dat nodig is om de introductie van onze producten volgens de gestelde planning te laten verlopen. En dit alles doe je een team van professionals dat zich dagelijks met veel enthousiasme inzet om het onmogelijke mogelijk te maken en de wereld te blijven verrassen met nieuwe innovaties op het gebied van water.

Wat mag je van ons verwachten?

  • Een werkomgeving waar je veel vrijheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hebt.
  • Open cultuur waar jij jezelf kan zijn en je snel thuis voelt.
  • Borrels, uitjes en feesten: hard werken is één, maar plezier hebben met elkaar en successen vieren zijn minstens zo belangrijk.
  • Wij investeren graag in jouw ontwikkeling, zodat jij meegroeit met jouw en onze ambitie of zelfs voorop loopt. Belangrijk is wel dat je hier zelf het voortouw in neemt.
  • Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich fit en energiek voelt en dat er een goede balans is tussen werk en privé. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen gezondheid, maar wij helpen je graag en organiseren om die reden allerlei activiteiten in ons Vitaliteitsprogramma (van boksen tot bootcamps en van voedingsworkshops tot mindfulness). Daarnaast dragen wij bij aan de kosten van jouw sportabonnement.
  • Wij stimuleren het eten van gezonde voeding, daarom is er gratis vers fruit voor iedereen en worden in onze kantine dagelijkse verse broodjes, soep en salades geserveerd.

Hoe ziet jouw team er uit?

Het R&D team bestaat uit 35 collega's; engineers, projectleiders, test engineers en een team van engineers dat zich bezighoudt met electronics product development. De gehele afdeling wordt aangestuurd door de R&D director.

Werken bij Quooker

Quooker is de wereld aan het veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. Wil je meebouwen aan het internationale succes van een typisch Nederlands familiebedrijf? Kom dan werken bij Quooker.


Duurzaamheid is belangrijk voor Quooker; we maken een duurzaam product, we recyclen oude producten, verwerken onze afvalstroom op een duurzame manier en werken wij met 400 collega’s in een gebouw wat bedekt is met 900 zonnepanelen die volledig in de energiebehoefte van het pand voorzien.


Ieder van onze medewerkers draagt op unieke wijze bij aan het succes van Quooker. Ze doen compleet verschillende dingen, maar vormen samen een geheel. Benieuwd naar het takenpakket, drijfveren en ambities van Quooker medewerkers? Lees hier hun verhalen: https://www.quooker.nl/verhalen-medewerkers


Wat verwachten wij van jou?

  • HBO/ WO diploma in een technisch (bedrijfskundige) richting
  • Ervaring met productconformiteit zoals o.a. CE, Drinkwater normen, materialen in contact met drinkwater
  • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift
  • Aantal jaren werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een technische omgeving

Solliciteer!

Jouw CV en motivatie kun je richten aan:

Isabel Salomons

HR manager bij Quooker


Recruiters en headhunters; Bij Quooker doen we alles zelf. We bedenken en ontwerpen zelf onze Quooker producten. We maken onze Quooker producten zelf in eigen fabriek. We zoeken zelf onze talenten. We stellen de interesse op prijs, maar zoeken al onze kandidaten ook zelf.