BI specialist - Qlik Sense

Wat ga je doen?

Jij bent vastberaden om data om te zetten in bruikbare informatie voor Quooker, waarmee processen en producten verbetert kunnen worden.Als BI Specialist ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en vernieuwen van het dataframework en het visualiseren van de data in dashboards die binnen alle afdelingen gebruikt worden om inzicht te krijgen in processen. Jouw focus ligt op de BI-tool Qlik Sense en de applicaties die hieraan gekoppeld zijn. Qlik Sense wordt op bijna iedere afdeling gebruikt en het ontwikkelen van deze tool om meer informatie uit de verschillende systemen te halen is cruciaal. Het is een uitdagende taak om het beheer en de doorontwikkeling hiervan in goede banen te leiden.


Je werkt nauw samen met (internationale) key-users van Qlik Sense en het BIM-team om de ontwikkelbehoeftes te bepalen, alsook met de afdeling Quality om inzicht te creëren in de productieprocessen. Om vast te stellen hoe de applicaties het beste in te passen zijn in de IT structuur, schakel je direct met leveranciers en jouw IT collega’s. Daarnaast ondersteun je de helpdesk met het oplossen van gebruikersproblemen rondom Qlik Sense. Documentatie schrijven en het up to date houden is vanzelfsprekend. Een echte spin in het web dus.


Jouw werkzaamheden als BI specialist - Qlik Sense:

 • Implementeren van een nieuwe database koppeling binnen Qlik Sense
 • Uitvragen van key-users voor een nieuw dashboard
 • Root-cause-analyse van een foutmelding bij gebruikers
 • Herzien van het dataframework achter Qlik Sense
 • Met pakketeigenaar en stakeholders prioriteiten stellen
 • Met onze externe Qlik consultant schakelen over nieuwe functionaliteit of problemen
 • Schrijven van gebruikershandleiding voor nieuwe functionaliteit en werkwijzen
 • Slimmere toepassingen bedenken om beter gebruik te maken van de mogelijkheden binnen Qlik Sense.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Vrijheid, zelfstandigheid en focus op eigen verantwoordelijkheid. Ondernemerschap is leading.
 • Open cultuur waar jij jezelf kan zijn en thuis voelt.
 • Borrels, uitjes en feesten.
 • Investering in jouw ontwikkeling.
 • Fitte en energieke omgeving. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van een vitaliteitsprogramma (van boksen tot bootcamps en van voedingsworkshops tot mindfulness). En wij dragen bij aan de kosten van jouw sportabonnement.
 • Elke dag gratis vers fruit en gezonde bites in ons bedrijfsrestaurant.

Hoe ziet jouw team er uit?

Quooker zet de komende jaren in op een verdere digitalisering en we kunnen jouw hulp goed gebruiken. De functie van Projectleider IT valt onder de IT-afdeling. Een schets van het IT-team: een gedreven en gezellig team dat bestaat uit twee helpdeskmedewerkers, een werkplekbeheerder, een applicatiebeheerder, drie systeembeheerders, twee software ontwikkelaars en een IT manager. Ambities en kwaliteiten van medewerkers staan voorop om het IT-team verder te laten groeien.

Werken bij Quooker

Quooker is de wereld aan het veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over de hele wereld. Wil je meebouwen aan het internationale succes van een typisch Nederlands familiebedrijf? Kom dan werken bij Quooker.


Duurzaamheid is belangrijk voor Quooker; we maken een duurzaam product, we recyclen oude producten, verwerken onze afvalstroom op een duurzame manier en werken wij met 400 collega’s in een gebouw wat bedekt is met 900 zonnepanelen die volledig in de energiebehoefte van het pand voorzien.


Ieder van onze medewerkers draagt op unieke wijze bij aan het succes van Quooker. Ze doen compleet verschillende dingen, maar vormen samen een geheel. Benieuwd naar het takenpakket, drijfveren en ambities van Quooker medewerkers? Lees hier hun verhalen: https://www.quooker.nl/verhalen-medewerkers

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt ervaring met programmeren
  • Je weet hoe je diverse gebruikersgroepen en stakeholders betrekt en overtuigd
  • Je neemt graag initiatief en hebt plezier in contact met de eindgebruikers

Solliciteer!

Je CV en motivatie kun je richten aan:

Lisette Besseling

Recruiter bij Quooker

Recruiters en headhunters; Bij Quooker doen we alles zelf. We bedenken en ontwerpen zelf onze Quooker producten. We maken onze Quooker producten zelf in eigen fabriek. We zoeken zelf onze talenten. We stellen de interesse op prijs, maar zoeken al onze kandidaten ook zelf.